Aanvaard wat is, Verander wat je kan en Laat de rest los

Accept what is, Change what you can and Let go of the rest

 

Een boeddhistische wijsheid die me al veel heeft geholpen en zeker de laatste tijd in mijn leven. Zo is de opstart doen van een (sociale) onderneming geen eenvoudige taak. Samenwerken is per definitie niet gemakkelijk. Eens te meer merk je wederom hoe belangrijk en fundamenteel communicatie, transparantie, leiderschap, engagement, rolafstemming, … zijn. Communiceer je niet duidelijk met elkaar, kan er vanalles misgaan. Dit leidt tot enorme frustraties. Zulke frustraties roepen boosheid, zelfs woede op. Wat me dan heel goed helpt is bovenstaande boeddhistische, levenswijze quote die me terug in mijn leiderschap zet. Want wat is het gemakkelijk om in een slachtoffer- en afhankelijkheidsrol te stappen. Neem in elke situatie in je leven je leiderschapsrol door deze situatie te bekijken wat je hierin zelf kan veranderen, wat niet in jouw macht ligt ( en stel dit zelfs in vraag omdat je meer kan dan je denkt) of door bepaalde situaties los te laten. Door er zelf voor te gaan, komt er een andere energie in jezelf en een bepaalde situatie. Ik wens je veel eigenliefde en zelfleiderschap om elke situatie in je leven met deze quote te benaderen. En ik wens je natuurlijk ook veel humor en zelfspot, dat helpt om de situatie wat met meer humor te bekijken.

 

accept.jpg