Als je te veel op social media zit, zou je geloven dat iedereen gezond eet, elke dag sport en het leven loopt op rozenblaadjes met veel gezinsgeluk. Je zou een idee in je hoofd krijgen hoe je er moet uitzien en hoe je je zou moeten gedragen. Dan zijn programma’s als Taboe van geniale Geubels en zijn team (of Geubels en zijn geniale team 😉 ) in mijn ogen een zegen. Programma’s die oproepen tot menselijkheid, verdraagzaamheid en verbinding. We zijn immers allemaal toch zo verschillend en uniek. Ik stelde van jongsaf ook steeds het geijkte westerse maatschappelijke plaatje in vraag. School lopen, liefst verder studeren, een lief vinden, samenwonen, een gezin stichten en liefst in een huis met tuin wonen, en bij voorkeur elke zondag bij de ouders goeiendag gaan zeggen. Op zich niets mis mee, ieder zijn ding, doch niet iedereen vind dat zeer aantrekkelijk. Zo las ik vandaag nog een schitterende quote hoe je in het onderwijs dient leren te gehoorzamen en stil zitten, terwijl je in het bedrijfsleven vandaag creatief, assertief en innovatief dient te zijn. Mijn inziens gaat het over het ontdekken van je persoonlijkheid, je talenten en dromen. Kijken naar je verleden, heden en toekomst, om dan een gerichte koers uit te zetten met wie je bent, wat je kan en wat je wil leren. En die verschillen maken het net zo mooi. Dit geeft veel ruimte voor creativiteit, interculturele mixen, innovatie, verbinding, geluk, … Hierbij dus een oproep naar meer jij, want personen zoals jij heeft de maatschappij nodig!! Iedereen heeft iets bij te dragen in het geheel.

Om af te sluiten met 1 van mijn favoriete quotes;

‘Don’t try to fit in, be your most unique You ! ‘

En als je dichter bij jezelf wil komen, je talenten wenst te ontdekken en een koers wil uitstippelen voor de toekomst, neem dan zeker contact op met deze unieke ondergetekende.

sharon-mccutcheon-518673-unsplash.jpg