Recent daagde me het dat ik in het levensjaar ben dat ik 39 jaar word. Steeds vond ik dat ik toch eigenlijk nog wel jong ben en natuurlijk over nog een uitstekende fysiek en uithoudingsvermogen beschik. Vorige week kwam ik echter tot het besef en werd ik me meer bewust van het feit dat ik tegen de 40 aanloop. Op zich helemaal niets mis mee, doch ik vind dat het in feite wel snel tot heel snel gaat. Gemiddeld genomen ben ik dan als man zo goed als in de helft van mijn leven. Meestal zeggen dat de tijd versnelt met de ouderdom, dus dan gaat die volgende 40 jaar helemaal vliegen. Toch even slikken dan en goed bewust creëren wat ik hier in dit mensenleven nog wil ervaren en in de wereld wens te zetten. En dat is dan positief gerekend. Zonder iemand een slecht gevoel aan te praten, doch kanker en andere (geestes)ziektes tieren als onkruid in onze samenleving. Ik maakte het zelf op 20-jarige leeftijd van dichtbij mee met mijn vader die toen heenging op 56 jarige leeftijd aan huidkanker.

Conclusie van het verhaal en het gegroeide bewustzijn is dat een mensenleven eigenlijk niet heel lang duurt en je beter bewuste keuzes maakt en je je leven best volgens je eigen geluksnormen invult. Schrap daarom al zo veel mogelijk van je activiteitenlijst van zaken die je toch niet gelukkig maken. In principe weet je nooit hoe lang je nog te leven hebt. Stel nu eens dat het volgend jaar hier al gedaan is. Een warme oproep aan iedereen om ten volle zijn leven te leven en dagelijks zo veel mogelijk te doen waar je gelukkig van wordt. Is dit een oproep tot anarchie en wilde bacchanalen? Nee, dat is niet wat ik hiermee bedoel (of misschien een beetje wel 😉). Wat het paradoxale is dat tegelijk met dit besef er in mij ook meer innerlijke rust is gekomen de afgelopen maanden. Je zou het tegenovergestelde verwachten. Feit is wel dat het nastreven van mijn dromen steeds mijn prioriteit in mijn leven is geweest omdat ik op jonge leeftijd al besefte dat het leven eindig is. Dus beste lezer, leef je passies, leef je dromen, leef je talenten, … en wacht hier vooral niet mee tot je onheilspellend nieuws krijgt of oud bent. En wil je meer zicht krijgen op je dromen, talenten, … of hulp krijgen om je levenskoers doelgericht te wijzigen, weet je dat je ondergetekende levensgenieter en dreamchaser mag contacteren 😉

Photo by  ben o'bro  on  Unsplash

Photo by ben o'bro on Unsplash