Pel jezelf als als een banaan

Door mijn job, die een gevolg is van wie ik ben en waar mijn talenten, purpose(s) en passies liggen, ben ik veel bezig met dieper te graven naar mijn essentie en wat ik hier bewust tijdens mijn tijd op aarde wens te manifesteren. Zoals ik al schreef, wat gaat het boeiende leven toch snel. Wat een zonde zou het toch ook zijn om er het maximum bij jezelf er niet te hebben uitgehaald ten voordele van jezelf, je omgeving en de wereld. Dat is wat mij al jaren bewust en onbewust bezighoudt. Is dit de beste versie van mijzelf? Ben ik hier echt trouw aan mijzelf? Is dit het leven dat ik echt wel? Wat kom ik hier doen? Wat wil ik nog manifesteren en teruggeven aan de wereld? En zo blijf ik maar pellen en pellen in mijzelf. Een leuke job, dito inkomen en leven is leuk, doch is voor mij maar tijdelijk voldoening gevend. Zonder te willen moraliseren, doch voor veel mensen blijkt dit ook niet voldoende te zijn. Dit te meten aan het aantal langdurig zieken, overdreven consumerisme, gebruik van anti-depressiva, verslavingen, … Oei, gaat de positivo hier ineens slecht? Haha, geen zorgen hoor. Doch deze positieve pragmatist ziet de feiten wel aan. Er is een betere welvaart wereldwijd en er is algemeen meer geluk wereldwijd. Doch we steven af op, of zijn al verzeild in grote crisissen op het vlak van milieu, bewustzijn en humanisme. En volgens mij dienen hier 2 zeer belangrijke zaken als tegengewicht tegen worden ingezet, namelijk verbinding en zingeving. In een wereld waar er meer dan ooit ontelbare mogelijkheden van communicatie leven we in een communicatiearme en eenzame tijden (zie naar de wetenschappelijke cijfers hierrond). Vele mensen wereldwijd voelen zich verloren in hun zingeving van het leven. Dit wordt opgevuld door status -en machtsdrift, verslavingen, extremisme, … Er is voldoende wetenschappelijk onderzoek die het grote belang aantoont van verbinding tussen mensen. Dit is zelfs essentieel voor een baby om te overleven!! Dit is ook essentieel voor volwassen. Hoe meer verbonden een mens is, hoe gelukkiger hij zich voelt. Tevens voor mensen die zin geven aan hun leven. Die weten waarom ze leven en werken. Die bepaalde dromen en/of zienswijzen leven en hier verder naar streven. Een mens die een betekenisvol leven leidt, heeft een veel grotere weerstand en leeft volgens de wetenschap langer.

En als ik dan verder mijn eigen banaan pel, zijn het die 2 zaken, verbinding en zingeving, waar ik verder mijn steentje doorheen mijn leven wil aan bijdragen als missie en visie. Verbinding en zingeving versterken en verspreiden d.m.v. verschillende vormen. Nu gebeurt dit door te zijn wie ik ben in mijn persoonlijke leven en in mijn professionele leven als loopbaanbegeleider, trainer, co-creatief adviesverlener en in mijn job in de horeca als kelner of maître op events. Dit natuurlijk allemaal sterk doorspekt met een saus van humor, diepgang, speelsheid en enthousiasme. Humor en speelsheid, voor mij persoonlijk mijn belangrijkste sauzen van het leven. En ik heb nog veel dromen, zoals een show te schrijven rond lifefulness en de logica van geluk (working on it), een inclusieve sociaal innovatieve onderneming op te richten (working on it), nog huwelijken te gaan inzegenen, mensen met palliatieve zorgen te begeleiden, mensen met verslavingen te begeleiden, lesgeven aan jongeren, een internationale boutique hotelketen oprichten waar je tot rust kan komen in een prachtige omgeving en exponentieel kan groeien, internationaal te coachen, trainen en advies verlenen, … En natuurlijk nog vele persoonlijke dromen 😉 Niet voor niets deel ik graag ‘Live passionate, Work Passionate’. En zoals ik al schreef, je bent uniek en fantastisch, benut je talenten, purpose(s) en passies ten volle en creëer een fantastisch leven voor jezelf en de wereld!!! De titel van de 4 daagse training van Tony Robbins geeft het goed weer “Unleash the power within”. En zoals we tijdens de 4 daagse training constant hoorden van elkaar ‘Saaaaaaay YEEEESSSS!!!’

Photo by  rawpixel  on  Unsplash

Photo by rawpixel on Unsplash