2. Wat ik doe - M10.jpg
Portret Maarten -3 - hoe ik organisaties help.jpg
Work.jpg
2. Wat ik doe - M10.jpg

Wat ik doe


SCROLL DOWN

Wat ik doe


Met goesting aan't werk!

Ik help mensen, teams en organisaties duurzaam en exponentieel te groeien door middel van coaching, training en adviesverlening. Ik help ze te transformeren in de beste versie van zichzelf. Ik heb me gespecialiseerd in talent-, performance-, passiemanagement, organisatieontwerp en innovatie. Samen gaan we voor gelukkige, verbonden, performante, innovatieve mensen en organisaties in flow.

 

Authenticiteit + Purpose = Exponentiële Groei
 

is de ‘magische’ universele code die ik toepas in al wat ik doe

Authentieke mensen leven met wat er op dat moment is, zonder masker. De mens is immers een perfect imperfect wezen. We voelen ons vollediger als we onze authenticiteit beleven. We evolueren voortdurend en blijven ons van vele dingen onbewust. Hoe meer we tot bewustzijn komen, hoe meer we richting kunnen geven aan ons gedrag.

Purpose of bestemming is datgene wat je leven betekenisvol maakt, voor jezelf en je omgeving. Je kan het beschouwen als een persoonlijke zingeving of een hoger doel. Je bewust zijn van je bestemming zorgt ervoor dat je zelf, als team of als organisatie weet waarom je doet wat je doet. Purpose hebben is een belangrijk onderdeel van een gelukkig en kwaliteitsvol leven.

Wanneer je jezelf en je purpose goed kent, kan je beter inspelen op je dichte of verder verwijderde omgeving. Dan creëer je ruimte voor groei. Mensen, teams en bedrijven die doordrongen zijn van hun bestaansreden, groeien op korte termijn exponentieel.

 
 

missie

Het maakt me gelukkig wanneer ik de levenskwaliteit van mensen kan verbeteren en er door mijn interventie een steen(tje) in de rivier van het leven van de klant wordt verlegd. Ik vind het geweldig om het geluksniveau van mensen te helpen verhogen door hen van binnenuit te doen transformeren en versterken. Ernaast houd ik ervan om mensen te verbinden met zichzelf en elkaar

visie

Mensen worden gelukkig door vanuit hun authenticiteit en purpose, hun talenten en passies te ontwikkelen en in de wereld te zetten. Wanneer mensen en organisaties gelukkig zijn, hebben ze een positief effect op hun directe en verder verwijderde omgeving. Gelukkige mensen en organisaties zorgen voor innovatieve ideeën en uitingen in gedrag.

Portret Maarten -3 - hoe ik organisaties help.jpg

Hoe ik organisaties help


Hoe ik organisaties help


Dynamiek, diepgang, humor, creativiteit, wetenschappelijke kennis/achtergrond, intuïtie, integratieve benadering, positieve psychologie en resultaatgerichtheid zijn kenmerkend voor mijn aanpak, samen met mijn natuurlijk enthousiasme.

Coaching

‘A coach is someone who helps people grow’

Ik bied persoonlijke coaching, loopbaan-, team- en leadership coaching aan. Door je te laten coachen sta je stil bij je gedrag, je drijfveren, je waarden, je venster op wereld,… Coaching is een kwestie van de juiste vragen stellen en een spiegel voor te houden. Coaching helpt het potentieel, dat in de mens of groep aanwezig is, tot uiting te komen en te versterken.

Ik vergelijk het leven graag met een schip. Wens jij zelf de kapitein te zijn van je schip en je eigen koers te bepalen? Of wil je jezelf laten meevoeren met de stroom? Natuurlijk is het leven een combinatie van de twee, maar gericht in het leven staan met de gewenste doelen voor ogen helpt je richting een gelukkig en succesvol leven.

Adviesverlening

Als eeuwige student geef ik graag mijn kennis en wijsheid door aan mijn klanten. Niet op een klassieke ‘consulting’ manier, wel door samen te kijken naar wat er is en welke mogelijkheden er zijn om samen te werken. Ik beschouw mezelf als een facilitator en inspirator die een hefboomeffect genereert. Ik ga steeds integratief, holistisch te werk met mensen en organisaties. Ik specialiseerde me in HR People Analytics, persoonlijkheidspsychometrie en -dynamieken, coaching, training en organisatieontwerp.

Daarnaast hou ik ervan om nieuwe ideeën, producten of diensten van bedrijven mee te ontwikkelen en in de wereld te zetten. Ik ben een geboren brainstormer. Een team aansturen om businessdevelopment of strategieoefeningen te doen, behoort tevens tot mijn expertise.

 

Wie professioneel wil groeien, kan daarom best sterk investeren in zijn persoonlijke groei.

 

Training

Mijn trainingen hebben de vorm van interactieve workshops. Leren doe je immers het best door zelf te ervaren.

De workshops leiden tot:

 • Een hechter team
 • Op elkaar afgestemde teamrollen
 • Gedefinieerde waarden
 • Ontdekte en ontwikkelde talenten
 • Persoonlijkheden in lijn met de missie, visie en strategie
 • Verbeterde communicatie
 • Duidelijke missie en visie
 • Een (hernieuwd) organisatie-ontwerp
 • Gevalideerde strategie
 • Geoptimaliseerde werkprocessen
 • Nieuw dienstenaanbod
 • Enzovoort

toekomstdroom

Via organisatie -en business design thinking justitie mee heruitvinden, andere diensten kunnen aanbieden, efficiënter maken, mee vorm geven aan een modern en humaan strafrechtsbeleid,…

lezingen

Je kan me boeken om lezingen of inspiratiesessies te komen geven rond zingeving, talenten, passies en motivatie.

focusklanten

 • Start-ups
 • Groeibedrijven of KMO’s tem 100 medewerkers
 • Overheid
 • Scholen
 • Horeca
 • Advocatuur
Work.jpg

Werkmiddelen


Werkmiddelen


intuo, een innovatief talent management platform voor de nieuwe wereld van het werken

Enthusiasm werkt samen met Intuo, een online talent management platform. Dit platform versterkt en faciliteert een feedback- en leidinggevende coachingcultuur binnen bedrijven. Het platform zorgt voor een duidelijke alignering van persoonlijke-, team- en organisatiedoelstellingen. Het meet op een continue manier het engagement binnen teams en heeft een easy-to-use learning management systeem.

Ik zorg voor de uitbouw van een solide en duurzaam netwerk van partners om samen mooie projecten te realiseren. Ernaast doe ik sales en geef ik implementatieworkshops in bedrijven bij de start van het gebruik van Intuo.

 

Enthusiasm is partner van Mgmt Spark, uw business partner in persoonlijke -en organisatieontwikkeling aan de hand van de tools van Lumina Learning

Ik gebruik in mijn coaching en training meestal de psychometrische tools (persoonlijkheidsonderzoek) van Lumina Learning die gebaseerd zijn op psycho-analytisch onderzoek. Deze zijn ontworpen om het beste van de BIG5 en Jungiaanse modellen met elkaar te integreren om toe te passen in organisaties. Op die manier worden de voordelen van de Jungiaanse benadering behouden en worden tegelijkertijd de meest recente empirische BIG5-onderzoeken gebruikt als leidraad.

Lumina Learning biedt ondersteuning bij veranderingsprocessen in organisaties, door het transformeren van mensen vanuit een holistische benadering. Het is een praktisch en inspirerend model dat  mensen en organisaties begeleidt naar een hoger niveau van zelfbewustzijn, effectieve communicatie, teambuilding, klantrelaties, werving en selectie, leiderschap -en salesontwikkeling.

 

2belinked

Enthusiasm maakt deel uit van het netwerk van 2BeLinked, een eco-systeem van professionals met expertise op het vlak van organisatiedesign en nieuwe business modellen.

 
 

true value innovators

Enthusiasm is partner van True Value Innovators. True Value Innovators maakt uw bedrijf of organisatie futureproof. TVU staat organisaties bij in hun transitie en innovatieprocessen met als doel diensten en producten aan te bieden die een duurzame meerwaarde betekenen.

 
 

brotherhood

Enthusiasm ondersteunt de ontwikkeling van het sociaal ondernemingsproject Brotherhood. Brotherhood begeleidt de re-socialisatie, educatie en re-integratie van (ex-)gedetineerden. Dit door middel van cursussen en trajecten binnen en buiten de gevangenismuren. Bedoeling is om in 2017 een eerste sociaal ondernemingsproject op te zetten, waarbij er een onderneming wordt opgericht. Hierin worden ex-gedetineerden tewerkgesteld en ondernemen ze mee. Daarnaast wordt er voor hen behuizing en alle mogelijke sociale ondersteuning voorzien.